Anatolia Extra

ANATOLIA EXTRA

Bitkisel Menşeli Sıvı Organik Gübre

Garanti Edilen İçerik
Toplam Organik Madde %25
Organik Karbon %15
Toplam Azot (N) %4
Suda Çöz. Pot. Oksit (K2O) %6
pH 9-11

Anatolia Extra'nın içerdiği organik maddenin büyük bir kısmı serbest aminoasitler ve proteinlerden teşekkül etmektedir.

Bu aminoasit ve proteinlerin büyük bir kısmı potasyum, azot ve bazı iz elementlerin bileşikleri durumunda olması kaydıyla suda çözünebilir formdadır. Bilindiği üzere, aminoasitler ve proteinler bitkilerin fizyolojik mekanizmaları düzenleyen enzimlerin yapısını oluşturmaktadır.

Anatolia Extra bu yapısı itibariyle bitkilere tatbik edildiğinde, cereyan eden tüm fizyolojik faaliyetleri düzenler; çeşitli dış etmenlerle strese girmiş bitkilerin bu durumdan kurtulmasına büyük ölçüde yardımcı olur

Bitkilerin kuvvetli bir yapıda olmasına yardım ederken, gerek çiçeklenmede gerekse meyve oluşumunda uniform bir yapı oluşmasına olanak sağlar. Topraktan yapılan uygulamalarda ise bitkinin kök gelişimini direk olarak uyarır.



Ürün Uygulama Dönemi Uygulama Dozu
Yapraktan Topraktan
Sebzeler (Domates, Hıyar, Patlıcan, Biber vb.) fide dönemi 100 cc/100 lt suya 1lt/dekara
çiçeklenme dönemi 150 cc/ 100 lt suya 1.5 lt/dekara
meyve büyüme dönemi 200cc/100 lt suya 2.5lt /dekara
Sert Çekirdekliler (Kiraz, Vişne, Kayısı vb.) pembe tomurcuk dönemi 200 cc/100lt suya 4lt/ dekara
çiçeklenme dönemi 200 cc/100lt suya su verilmez
meyve çağla dönemi 200 cc/100lt suya 4 lt/dekar
Yumuşak Çekirdekliler (Elma, Armut, Ayva vb.) tomurcuk dönemi 200 cc/100lt suya 4lt/ dekara
çiçeklenme dönemi 200cc/100 lt suya su verilmez
meyve çağla dönemi 200cc/100 lt suya 4lt/ dekara
Hububat (Arpa, Buğday, Mısır vb.) kardeşlenme dönemi 100cc/dekar  
sapa kalkma dönemi 150cc/ dekar  
süt olum dönemi 150 cc/ 100 lt suya