Premium K

PREMIUM K

NK Gübre Çözeltisi

Garanti Edilen İçerik
Toplam Azot (N) %3
Üre Azotu (N) %3
Suda Çözünür Pot. Oksit (K2O) %30

Noksanlık belirtileri birçok bitkide önce yaprak kenarlarında ve uçlarında görülmeye başlar. Yaprak kenarları önce sararır, daha sonra bu kısımlarda renk koyu kahverengine döner. Bitkilerde potasyum noksanlığının çok şiddetli olması halinde bu kısımlar siyaha döner, ölür; kuruyarak dökülür. Özellikle meyve ağaçlarında tipik olarak görülen noksanlık belirtilerinde, yaprak kenarlarının anlatılan şekilde renk değişikliği gösterip ölmesine karşın, yaprağın geri kalan kısmı uzunca bir sure normal yeşil rengini ve görüntüsünü koruyabilmektedir.

Kullanımı: Sebzelerde, süs bitkilerinde, meyve ağaçlarında, tarla bitkilerinde ihtiyaca bağlı olarak damlama sulama sistemi ile dekara 1-2 It, yapraktan uygulamalarda ise 200 cc- 250cc/100 It su dozajında, pamuk için dekara 250 cc-300cc, bağ için 250cc/100 It su dozajında uygulanmalıdır.



Ürün Uygulama Dönemi Uygulama Dozu
Yapraktan Topraktan
Sebzeler (Domates, Hıyar, Patlıcan, Biber vb.) meyve büyüme dönemi   2.5lt/dekar
meyve renk dönemi   3lt /dekar
     
Sert Çekirdekliler (Kiraz, Vişne, Kayısı vb.) meyve büyüme dönemi 100cc/100lt suya 3lt/dekar
meyve renk dönemi 100cc/100lt suya 5lt /dekar
     
Yumuşak Çekirdekliler (Elma, Armut, Ayva vb.) meyve büyüme dönemi 100cc/100lt suya 3lt/dekar
meyve renk dönemi 100cc/100lt suya 5lt /dekar
     
Hububat (Arpa, Buğday, Mısır vb.) süt olum dönemi 50cc/dekar