Anatolia Sal

ANATOLIA SAL

Tuzluluk Giderici

Garanti Edilen İçerik
Toprakta tuzlanmayı engelleyen, organik asitler ve kalsiyum bileşikleri.

Anatolia Sal, özellikle sodyum yönünden tuzlanma potansiyeli yüksek olan topraklarda, içeriğinde bulunan organik asitlerle bağlı haldeki kalsiyum iyonlarının suda çözülebilir durumda olan sodyum iyonlarıyla yer değiştirmesi sonucunda, sodyum iyonlarını inaktif hale getirerek sodiak tuzlulukların önlenmesinde ve giderilmesinde etkilidir.

Diğer taraftan, toprak pH sını olumlu yönde dengeleyerek toprakta bulunan ve alkanitenin kaynağı olan hidroksil iyonlarını baskı altında tutarak, alkaniteye bağlı tuzlanmanın önüne geçer.

Kullanım
Anatolia Sal, ihtiyaca bağlı olarak değişmek kaydıyla, topraklarda tuzlanmanın potansiyel olduğu alanlarda dekara 1-2 lt dozlarında en az ayda bir defa tatbik edilmelidir.



Ürün Uygulama Dönemi Uygulama Dozu
Yapraktan Topraktan
Sebzeler (Domates, Hıyar, Patlıcan, Biber vb.) çiçeklenme dönemi verilmez 1.5lt/dekar
meyve tutumu verilmez 2lt/dekar
meyve büyüme dönemi verilmez 2.5 lt/dekar
Sert Çekirdekliler (Kiraz, Vişne, Kayısı vb.) meyve büyüme dönemi verilmez 3lt/dekar
Yumuşak Çekirdekliler (Elma, Armut, Ayva vb.) meyve büyüme dönemi verilmez 3lt/dekar
Hububat (Arpa, Buğday, Mısır vb.) verilmez